Voedselbank Arnhem in beeld bij Kook van jou

In het nieuwe KRO-NCRV programma reist Yvon Jaspers het land door om te koken met mensen die hulp krijgen van de voedselbank. Yvon bereidt samen met hen een maaltijd van de boodschappen die ze die week hebben gekregen. Niet voor zichzelf, maar voor iemand die altijd voor hem of haar klaarstaat. Een familielid, een oud-collega of een buurman die onmisbaar is en ze graag hiermee willen bedanken. Tijdens het snipperen van de uitjes en het koken van de piepers komen alle onderwerpen aan bod die het leven met een klein budget met zich meebrengt. Van schaamte tot dankbaarheid en van wanhoop tot trots.

In deze vierdelige serie ontmoet Yvon veerkrachtige mensen die armoede in Nederland een gezicht geven. Ook zal tussen deze gesprekken door een beeld worden geschetst deze gesprekken van de voedselbanken en hun vrijwilligers. Ook onze voedselbank en klanten komen regelmatig voorbij, kijken dus!

Kook van jou start zaterdag 6 januari om 19:00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en wordt ook uitgezonden op de drie zaterdagen erna.

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *