Stichting Sinterklaaspret helpt voor het zevende jaar op rij de ouders van CUP Zuid

Sinterklaas en zijn Pieten hebben ons land weer bezocht en dat is niet alleen een spannende tijd voor kinderen, maar ook voor ouders. Helaas geeft Sinterklaas de cadeautjes op pakjesavond niet zelf, maar moeten ouders als hulp-Sinterklaas de presentjes zelf kopen en betalen. Niet alle ouders zijn, op dit moment, in staat de schoenen en verlangen van hun kind te vullen, maar daar helpt stichting Sinterklaaspret een handje bij. 

Voor het zevende jaar op rij mochten kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar een cadeau uitzoeken uit de speelgoedgids die de ouders van het uitgiftepunt in Arnhem Zuid hebben gekregen. Voor kinderen tot 4 jaar wordt door de stichting een cadeau uitgezocht. De cadeautjes kunnen worden betaald dankzij sponsoren van de stichting en speelgoedwinkel Intertoys in Huissen zorgt ervoor dat de cadeautjes geleverd worden.

Jan Willem Heijting, vertegenwoordiger van de stichting Sinterklaaspret, legt uit dat het initiatief zo’n tien jaar geleden is ontstaan vanuit de Rotary Arnhem Huissen om ouders van de Voedselbank te helpen tijdens de Sinterklaasperiode. Naast de afdeling Lingewaard, waar alles begon, zijn inmiddels ook Renkum, Lent en Arnhem Zuid aangesloten. Sinds dit jaar is de junior kamer van de Rotary actief in Arnhem Noord via stichting Leergeld. 

Door de coronacrisis waren er wel wat veranderingen nodig. Net zoals bij de uitgifte van de voedselpakketten in Arnhem Zuid, worden klanten niet meer binnen ontvangen, maar buiten. Daar heeft de Rotary een creatieve oplossing gevonden. Tijdens de week waarin de cadeaus werden gegeven, stond er een keet buiten waar de cadeaus en de mensen die de uitgifte verzorgden een warm en droog onderdak hadden.

In de week van 16 november is alles ingepakt en een week later konden ouders de cadeautjes op komen halen, ruim op tijd voor de grote avond op 5 december. Met deze mooie actie van stichting Sinterklaaspret zijn dit jaar 276 ouders in Arnhem Zuid geholpen.