Onze sponsors

Onze sponsors


Wij kunnen niet zonder de hulp van onze sponsors. Voor alle steun die wij krijgen zijn wij ontzettend dankbaar. Dankzij deze donateurs kunnen wij ervoor blijven zorgen dat de allerarmsten in onze regio een voedselpakket krijgen.


Business partners


Donateurs voedselWord vrijwilliger

Steun ons als vrijwilliger


Wil jij samen met zo’n 400 vrijwilligers het verschil maken voor je medemens? Zoek je leuk, zinvol én dankbaar werk? Kom dan werken bij Voedselbank Arnhem! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons helpen wekelijks ruim 1.200 gezinnen te voorzien van een aanvullend voedselpakket. Wil jij ook je steentje bijdragen, kijk dan op onze werken bij website. Daar vind je onze vacatures. 


Wat is leuk aan werken bij Voedselbank Arnhem?


Je draagt letterlijk een steentje bij aan de maatschappij. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je talenten volop inzetten en nieuwe ideeën of initiatieven waarderen we enorm. Je weet waar je het voor doet en dat geeft voldoening. Meestal kost het je maar een paar uurtjes per week.

Diversiteit aan functies


We hebben hele diverse functies: van administratieve duizendpoten, heftruckchauffeurs en inlevende gastvrouwen tot coördinatoren, logistieke kanjers en sociale doeners. Zit er niets voor je bij, maar wil je toch bij ons aan de slag? Mail naar vrijwilligers@voedselbankarnhem.nl of kom langs op de Bruningweg 7 in Arnhem. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

WERKEN BIJ VOEDSELBANK ARNHEM

Steun ons op een andere manier

Steun ons op een andere manier


Alleen met de steun van vele particulieren en bedrijven kunnen wij blijven zorgen voor een gevarieerd voedselpakket voor de allerarmsten in onze regio. De meeste steun ontvangen wij in geld, voedsel en in mankracht. Maar er zijn meer mogelijkheden om Voedselbank Arnhem te helpen. Hieronder een paar mogelijkheden. Heeft u een ander idee? Laat het ons weten.


Steun ons met materialen


Wij hebben regelmatig materialen nodig zoals vorkheftrucks, kratjes, busjes, computers. Heeft u materialen over, dan horen wij het graag!

Overige mogelijkheden


Wilt u ons op een andere manier steunen? Bijvoorbeeld omdat u uw kennis en ervaring vrijwillig wilt inzetten als notaris, advocaat, accountant, cateraar, drukker of noem maar op. Of omdat u een bedrijfsactiviteit wilt organiseren met ons. Neem dan contact op, dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden.

Kleding, speelgoed of dierenvoedsel


Wij richten ons alleen op voedsel voor mensen. Wilt u speelgoed, kleding of voedsel voor dieren doneren? Neemt u dan contact op met:

Heeft u vragen? 


Heeft u andere ideeën of wilt u mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met onze afdeling fondsenwerving?
Via telefoonnummer 026 – 351 53 17 of mail naar fondsenwerving@voedselbankarnhem.nl.


Donateursformulier

Donateursformulier


Geweldig dat u ons wilt steunen! Met uw bijdrage steunt u de armste mensen in uw omgeving en helpt u voedselverspilling te voorkomen.


Hieronder vindt u een online formulier. Wilt u liever het formulier uitprinten, dan vindt u onderaan de pagina een pdf-document.
Heeft u vragen, stuur een e-mail naar: donateurs@voedselbankarnhem.nl.

Vul hieronder uw gegevens in. Velden met een * zijn verplicht in te vullen velden.

  Bedrag
  1 pakket per maand, € 5,-2 pakketten per maand, € 10,-3 pakketten per maand, € 15,-anders (geef in het veld hieronder het aantal pakketten per maand aan):
  ik doneer eenmalig een bedrag van:

  Hierbij machtig ik Voedselbank Arnhem bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.
  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief van Voedselbank Arnhem.

  Met pen invullen?


  Wilt u het donateursformulier liever met de pen invullen? Dat kan via dit donateursformulier. Print het formulier uit, vul het in en stuur het op naar: Voedselbank Arnhem | Bruningweg 7 | 6827 BM Arnhem.

  Opzeggen/annuleren kan altijd via e-mail: donateurs@voedselbankarnhem.nl.


  als bedrijf

  Steun ons met voedsel als bedrijf


  U helpt ons enorm met het leveren van voedsel. Voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar dat nog van prima kwaliteit is. Omdat wij niets kopen zijn wij afhankelijk van leveranciers zoals u. Wilt u ons ook helpen? Neem dan contact op met de afdeling Voedselverwerving. U maakt ons blij met droge kruidenierswaren (DKW), koelvers- en diepvriesproducten. Deze kunnen wij verantwoord opslaan. Wij houden ons daarbij aan richtlijn 76 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).


  Hoe levert u het voedsel af?


  U helpt ons het meest door de producten zelf aan te leveren. Dat kan op dinsdag tot en met vrijdag op de Bruningweg 7 in Arnhem tussen 9.00 en 16.00 uur. Goed om te weten: we hebben 3 vorkheftrucks, geen laadperrons. Neemt u vooraf even contact op? Dan weet u zeker dat er ook iemand is om het voedsel in ontvangst te nemen. Bel naar telefoonnummer 026 – 351 53 17.

  Heeft u vragen?


  Onze afdeling Voedselverwerving staat voor u klaar! Neem contact op met deze afdeling via telefoonnummer 06 – 26 74 47 27 of mail naar voedselverwerving@voedselbankarnhem.nl. Zij kijken samen met u naar de mogelijkheden!

  STEUN ONS FINANCIEEL

  als particulier

  Steun ons met voedsel als particulier


  U helpt ons enorm met het doneren van lang houdbare producten. In ons wensenlijstje hieronder vindt u producten die wij graag ontvangen.


  Hoe levert u het voedsel af?


  Wilt u het voedsel zelf brengen? Dat kan op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op de Bruningweg 7 in Arnhem tussen 9.00 en 16.00 uur. Neemt u wel van te voren even contact op? Dan weet u zeker dat er ook iemand is om het voedsel in ontvangst te nemen. Bel naar telefoonnummer 026 – 351 53 17.

  Ons wensenlijstje


  Met deze lang houdbare producten maakt u onze klanten heel blij:

  • pasta (macaroni)
  • pastasaus
  • zilvervliesrijst
  • soep in blik
  • groenten en fruit in blik
  • koffie/ thee
  • jam, honing, stroop
  • ontbijtgranen
  • vis in blik
  • droge bonen
  • zonnebloemolie
  • noten

  Uiteraard zijn wij met andere producten ook blij. Zolang de producten maar langer houdbaar zijn en goed verpakt. U kunt bijvoorbeeld ook uw kerstpakket doneren.

  Heeft u vragen?


  Heeft u vragen over het doneren van voedsel? Neem dan contact op met onze afdeling Voedselverwerving via telefoonnummer
  026 – 351 5317, keuze 4 of mail naar voedselverwerving@voedselbankarnhem.nl.

  Namens onze klanten: bedankt!


  Steun ons met voedsel

  Steun ons met voedsel


  Wij kopen geen voedsel. We zamelen voedseloverschotten in. Veelal voedsel dat anders vernietigd zou worden. Met dat voedsel helpen wij zo’n 1.200 gezinnen in Arnhem en omgeving die in armoede leven. Wij kunnen altijd voedsel gebruiken! Er zijn al veel bedrijven, supermarkten, organisaties en particulieren die ons helpen. En we slaan ook nieuwe wegen in. Zo werken wij samen met het Stadslandbouwproject Mooieweg in Arnhem: ruim 50% van hun opbrengst gaat naar onze klanten.


  Helpen of een ander idee?


  Wilt u ook helpen of heeft u een idee hoe we nog meer goed voedsel van verspilling kunnen redden? Laat het ons weten op voedselverwerving@voedselbankarnhem.nl


  als bedrijf

  Steun ons financieel als bedrijf


  Om wekelijks ruim 1.000 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Het voedsel ontvangen we gratis en we werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.


  Help de allerarmsten in de regio


  Met uw financiële steun kunnen wij blijven zorgen voor een tijdelijke steun in de rug voor de allerarmsten in onze regio. Uw steun is dus hard nodig. Wilt u ook een bijdrage geven? Er zijn volop mogelijkheden: u kiest! Sponsoring levert ook een positieve bijdrage aan uw imago. Wij denken graag met u mee over hoe u hier uw voordeel mee kunt doen. En alvast namens onze klanten: hartelijke bedankt!

  Mogelijkheden financiële steun


  • U kunt een project of extra materiaal financieel ondersteunen. Bijvoorbeeld vrachtwagens, koelboxen, zonnepanelen, ledverlichting of CV installatie.
  • U kunt ons ook financieel ondersteunen in de dekking van jaarlijkse kosten. Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energiekosten.
  • U kunt uw advertentie plaatsen op een van onze bussen die dagelijks rondrijden.
  • U kunt een collectebus neerzetten in uw bedrijf of de fooi doneren aan Voedselbank Arnhem.
  • U doneert de opbrengst van een leuke actie. Bijvoorbeeld een sponsorloop of wielerwedstrijd waar uw medewerkers aan meedoen.

  Een ander idee? Laat het ons weten!


  Heeft u een ander idee? Of wilt u overleggen? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee.
  Neemt u dan contact op met de afdeling Fondsenwerving, op telefoonnummer 026 – 351 53 17 of mail naar fondsenwerving@voedselbankarnhem.nl.

  Doneer

  als particulier

  Steun ons financieel als particulier


  Alle financiële steun is meer dan welkom! Uw geld krijgt bij ons een nuttige bestemming. Want om wekelijks ruim 1.000 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. U kunt op veel manieren doneren:


  Donateursformulier


  Vul het donateursformulier in. U machtigt ons om éénmalig of maandelijks een bedrag van uw rekening af te schrijven.

  Zelf overmaken


  U kunt uw donatie aan Voedselbank Arnhem overmaken op: Voedselbank Arnhem, bankrekeningnummer: IBAN NL59RABO0108473317, of direct via  IDEAL

  Speel mee met de Vriendenloterij


  Speelt u al mee met de Vriendenloterij? Dan kunt u aangeven dat u ons wilt steunen. Speelt u nog niet mee, dan kunt u zich opgeven voor de Vriendenloterij. Van uw lot gaat de helft naar Voedselbank Arnhem.

  Organiseer uw eigen campagne


  Heeft u zelf een leuk idee? Wilt u zich bijvoorbeeld laten sponsoren bij een hardloop- of fietsevenement? Of organiseert u een koekjes verkoop waarvan de bijdrage naar ons gaat? Of zamelt uw dochter of zoon statiegeldflessen in? Allemaal mooie initiatieven waarvan u de opbrengst aan ons kunt doneren.

  Goed doel bij uw jubileum of verjaardag


  Een koperen bruiloft of een kroonjaar in het verschiet? Heeft u iets te vieren en wilt u de opbrengst doneren aan Voedselbank Arnhem? Laat het ons weten.

  Testament


  U kunt ons ook geld of goederen nalaten. Past u daarbij de fiscale regels goed toe, dan bespaart u ook belastinggeld. Maakt u geen testament dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Wilt u zelf bepalen hoe u uw nalatenschap verdeeld, dan is het belangrijk een testament te maken. Uw notaris kan u hierbij helpen. Zie ook de website goed nalaten.

  Andere ideeën?


  Heeft u andere ideeën of vragen? Neem dan contact met onze afdeling fondsenwerving via telefoonnummer 026 – 351 53 17 of via mail fondsenwerving@voedselbankarnhem.nl. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

  Naar donateursformulier

  Steun ons financieel

  Steun ons financieel


  Met uw financiële steun kunnen wij blijven zorgen voor een tijdelijke steun in de rug voor de allerarmsten in onze regio. Uw steun is dus hard nodig. Wilt u ook een bijdrage geven? Er zijn volop mogelijkheden: u kiest! En alvast namens onze klanten: hartelijk bedankt!


  Nuttige bestemming


  Om wekelijks ruim 1.000 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Dat is niet het voedsel zelf, dat ontvangen we gratis. Dat is ook niet het personeel, want we werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Maar dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energie. Daar hebben wij uw bijdrage hard voor nodig.

  Fiscaal voordeel door ANBI-status


  De fiscaal aantrekkelijkste manier om te doneren aan Voedselbank Arnhem is de periodieke schenking. Legt u uw donatie in deze overeenkomst van de Belastingdienst vast, dan is de donatie aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

  Bij een eenmalige donatie geldt voor de fiscale aftrekbaarheid een drempel van 1% van het gezamenlijk inkomen met een maximum van 10% van het gezamenlijke inkomen. Bekijk in hoeverre uw gift aftrekbaar is.

  Steun ons als  bedrijf of particulier


  U kunt als particulier en als bedrijf steunen.

  Heeft u vragen?


  U kunt altijd bellen (tel. 026 – 351 53 17) of mailen (fondsenwerving@voedselbankarnhem.nl) met de afdeling fondsenwerving om mogelijkheden van financiële steun te bespreken.

  Onze bankgegevens


  • Banknummer: 1084.73.317
  • IBAN: NL59 RABO 0108 4733 17
  • Inschrijving KvK: 09150960