Wat doen we


Wij hebben twee functies. Als Voedselbank Arnhem helpen we de armste mensen in de regio Arnhem aan voedselpakketten. En als distributiecentrum voorzien wij zo’n 20 voedselbanken in Gelderland en in het oostelijk deel van Utrecht van voedsel.


Onze uitgiftepunten


Elke vrijdag delen wij op 17 uitgiftepunten voedselpakketten uit. In Arnhem-Zuid komen klanten naar een centraal uitgiftepunt. Bij dit unieke winkelconcept kiezen klanten op een vaste dag in de week zelf hun voedsel uit. Bekijk hieronder het overzicht van uitgiftepunten:

Regionaal distributiecentrum


Wij zijn ook een regionaal distributiecentrum voor Gelderland en Oost Utrecht, ook aan de Bruningweg Arnhem. In totaal zijn er in Nederland acht distributiecentra. Vanuit hier verdelen we grote partijen voedsel van Voedselbank Nederland over de regio. In Arnhem komen dagelijks grote partijen voedsel binnen. Dit voedsel – houdbaar, koel/vers en diepvries – slaan we tijdelijk op, deels omgepakt en verdelen we over 25 voedselbanken in Gelderland en Oost Utrecht.

5 grote hallen
Wij beschikken over 5 grote hallen:
– een grote opslaghal
– een emballage- en ontvangsthal
– een diepvriesruimte en werkplaats
– een koelruimte
– een ‘assemblage’ hal waarin de kratten wekelijks worden ingepakt

Het transport
Voor het interne transport hebben we drie vorkheftrucks die gekwalificeerde vrijwilligers bedienen. Voor transport van voedsel naar en van ons distributiecentrum rijden vier wagens met verschillende laadcapaciteiten, van 2.500 kg tot 5.500 kg laadvermogen. Een pool van 30 chauffeurs zorgt dat we 5 dagen in de week kunnen rijden. Kortom, een hele organisatie!