Over Voedselbank Arnhem


Wij zorgen met ruim 400 vrijwilligers dat wekelijks 1.200 gezinnen een extra steun in de rug krijgen met een voedselpakket. Niemand wordt bij ons betaald. Deze vrijwilligers helpen mee bij de twee functies die Voedselbank Arnhem heeft. Enerzijds helpen wij de armste mensen in de regio Arnhem via onze 17 uitgiftepunten aan voedselpakketten. Anderzijds zijn wij distributiecentrum en voorzien wij zo’n 20 voedselbanken in Gelderland en het oostelijk deel van Utrecht van het voedsel dat eerst in Arnhem wordt verzameld.


Onze Organisatie


De ca. 400 vrijwilligers zijn verdeeld over diverse werkgebieden, van aanmelding tot en met de uitgifte van de pakketten. Voor elk werkgebied is een coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding en maandelijks overleg heeft met de andere coördinatoren. Naast deze dagelijkse leiding hebben wij ook een eigen bestuur.

Voedselbanken Nederland


Wij zijn lid van de landelijke koepelorganisatie de ‘Vereniging van Nederlandse Voedselbanken’. Bij deze landelijke vereniging zijn zo’n 169 leden en 10 distributiecentra aangesloten. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. Zij voert zelf geen operationele activiteiten uit. In Houten is het Voedselbank Servicecentrum (VB-Servicecentrum) gevestigd. Voor meer informatie over Voedselbanken Nederland en het VB-Servicecentrum verwijzen we u graag naar hun website.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief