Missie 538 voor de voedselbank. Doe mee en doneer!

Bijna één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen deze hulp nodig. Daarom komt Radio 538 in actie. In december hebben zij maar één missie: zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen.

Doe jij ook mee? 💪 Voor 5 euro help je al een gezin aan één voedselpakket.

Fikse groei door Corona
De voedselbank wordt volledig gerund door vrijwilligers en helpt elke week 100.000 mensen, dat zijn ruim 38.000 huishoudens. Door corona is het aantal klanten sinds vorig jaar al gemiddeld 8,5% gegroeid, met lokale uitschieters van zelfs meer dan 25%. De voedselbank bereidt zich voor op groei, belangrijk dus dat er voldoende geld en levensmiddelen zijn, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Iedereen kan helpen
Iedereen kan tijdens Missie 538 geld ophalen voor de voedselbank. Je kunt een actie starten: Van het bakken en verkopen van cup cakes tot het organiseren van een digitale popquiz en van een sponsorloop met je voetbalteam tot spullen verkopen op een online rommelmarkt. Alle leuke (coronaproof) acties die geld opleveren voor de voedselbank zijn welkom!

Heb je alleen of samen met je vrienden, collega’s, teamgenoten of familie een leuke actie bedacht? Maak ‘m aan op 538.nl/missie en deel ‘m via WhatsApp of social media met je omgeving zodat je met jouw actie zoveel mogelijk donaties voor de voedselbank ophaalt.

Eten doneren?
Wil jij graag eten doneren? Bijvoorbeeld je kerstpakket? Of gewoon omdat je een steentje bij wilt dragen. Dat kan! We zijn blij met alles wat er komt, maar het allerliefst ontvangen we langhoudbare producten zoals: macaroni, spaghetti, pastasaus, zilvervlies rijst, soep in blik of pak, groenten en fruit in blik, koffie, thee, jam, honing, stroop, ontbijtgranen, vis in blik en droge bonen.