AH-inzamelactie groot succes

De voedselbank krijgt steeds minder houdbare producten aangeboden. Daarom werd er – inmiddels voor de vierde keer – bij verschillende Albert Heijn-filialen een inzamelingsactie van dergelijke levensmiddelen gehouden; het is een groot succes geworden.

Coördinator van de inzamelactie Koen Berfelo is er trots op: “Ruim 15.000 lang-houdbare producten hebben we met z’n allen ingezameld voor onze klanten. Dat is echt een erg mooi resultaat. Zeker gelet op het feit dat ook andere goede doelen in deze periode actief zijn geweest.”

Al doende leert men

De werkwijze werd bepaald aan de hand van eerder opgedane ervaring van zowel Albert Heijn als de voedselbank. Iedere vrijdag en zaterdag in oktober en november stonden er bij de diverse AH-filialen vrijwilligers van de voedselbank. Klanten te bewegen om speciaal geselecteerde -houdbare- producten aan te kopen en te doneren; daar ging het om. Na inzameling op de locatie werden de gevulde kratten door de afdeling Transport opgehaald en verder verwerkt.

Enthousiasme was hartverwarmend

Koen: “Met name het enthousiasme en de prettige samenwerking heb ik erg gewaardeerd. Of het nu ging om één ochtend, of middag, of meerdere keren! Graag doe ik dan ook weer een beroep op iedereen bij eventuele vervolgacties. Daarover wordt nu nagedacht en als daarover meer bekend is, kom ik er zeker op terug! Voor nu IEDEREEN BEDANKT en een hele fijne decembermaand!