20.000 pakken D.E koffie dankzij Lionsclub

Wij ontvingen maar liefst zo’n 20.000 pakken Douwe Egberts koffie voor onze klanten!  Die pakken verdelen we evenredig over de regio. Dit is de opbrengst van een landelijke actie van de Lionsclub. Meer dan 63 miljoen waardepunten overhandigde de Lionsclub op Valentijnsdag aan Douwe Egberts. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.

Recordaantal koffiepunten

Wat 7 jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is al jaren uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Dit jaar werd een recordaantal van ruim 63 miljoen koffiepunten ingezameld. Ellen van der Linde, marketing manager bij Douwe Egberts: ‘Koffie verbindt mensen, en dat willen wij bij D.E ook graag. Daarom vinden wij deze actie zo sympathiek en zetten we er graag een behoorlijke bonus bovenop’. De pakken koffie zijn voor Voedselbanken Nederland en worden verdeeld over de diverse vestigingen.

René Froger: ‘Fantastische actie’

René Froger: ‘Helaas zijn er ook in Nederland nog Voedselbanken nodig. Daarom is dit toch een briljante actie! Hiermee heeft ieder gezin dat aangewezen is op een Voedselbank het hele komende jaar minimaal 1 pak koffie per maand. Dat is toch fantastisch?’ Koffie is een ‘eerste levensbehoefte’ en brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht. En wat is er dan mooier dan juist op Valentijnsdag vele medemensen te verblijden met een heerlijk kopje koffie.