Geslaagde vrijwilligersavond bij Valom Huissen

Het was donderdag 15 november druk in de Valom. Zo’n 170 vrijwilligers van Voedselbank Arnhem en omstreken met hun partners kregen een gezellige avond met goed eten en muziek aangeboden. Hans Speelman, de voorzitter, opende de avond door iedereen welkom te heten en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet dit jaar.

    
Wethouder Ronald Paping

Professionele aanpak

De voedselbank draait enkel met vrijwilligers en het voedsel wordt gedoneerd door supermarkten en voedselproducenten; een aspect dat ook wethouder Ronald Paping van de gemeente Arnhem in zijn speech benoemde. Hij heeft naast financiën ook de post Armoedebestrijding in zijn portefeuille. Ronald vertelde dat er in Arnhem 10.000 mensen zijn die onder de armoedegrens leven. Hij bezocht vorige week met Hans Speelman het distributiecentrum en CUP-Z. Het was hem opgevallen dat de vrijwilligers zo enthousiast waren en dat de aanpak zo professioneel was. Het winkelconcept sprak hem zeer aan. Hij bedankte iedereen die belangeloos zijn of haar medewerking had verleend aan de voedselbank.

Speldjes en oorkondes jubilarissen

Na deze toespraken werden de vrijwilligers bedankt die 5 jaar (met speldjes) en 10 jaar (met oorkondes) bij de voedselbank in dienst waren.

Afscheid Marco van der Woude

Tijdens deze avond werd afscheid genomen van Marco van der Woude. Hij werd bedankt met een aantal passende cadeaux. En de vrijwilligers werden voorgesteld aan zijn opvolgster, Caroline van der Sluis. Zij heeft naast een eigen adviesbedrijf gelukkig nog tijd voor de werkzaamheden bij onze voedselbank. We wensen haar een goede tijd toe!

Muziek en lekker eten

De hele avond werd verzorgd én gesponsord door het keukenteam van de Valom. Het eten van het buffet was heerlijk en de bediening uiterst hartelijk. De muzikanten Roma Mirando en Ton de Haas wisten de sfeer te verhogen met gezellige muziek.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond. We willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken!