Heerlijke verse groenten

In de oogstperiode ontvangen wij wekelijks heerlijke verse groenten van allerlei groentetuinen in de buurt. Allemaal prachtige initiatieven waar vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken zodat onze klanten naar huis gaan met verse groenten en fruit. En verser kan het niet: het komt direct van het land! Zo krijgen we veel groenten van Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid, Parktuin BTV-Elderveld, de biologische groententuin Rheden en de groetentuin uit Rheden. En daar zijn wij al deze vrijwilligers heel dankbaar voor.  

Stadslandbouw Mooieweg 

Het hele oogstjaar door werken de vrijwilligers van de Stadslandbouw Mooieweg hard voor de oogst voor onze klanten. En dat doen ze met plezier! Zoals ze zelf zeggen op Facebook: ‘Wat fijn om aan de voedselbank Arnhem te leveren! Zomaar een oogst van een week: 202 overheerlijke en ‘multi’- inzetbare courgettes, waarvan 22 van de zorgtuin! 40 pompoentjes, 12 kratten rode sla, 10 kratjes malse andijvie en 240 knalrode bietjes.   

Parktuin BTV-Elderveld 

We krijgen ook heerlijke verse groenten van Biologische tuinvereniging (BTV) Elderveld. De Parktuin is een gezamenlijk project van BTV Elderveld, de Rijnloge 18 Odd Fellows Arnhem en gemeente Arnhem. Zomaar een oogst van de week: 22 kilo sperziebonen en 9 kilo courgettes!  Geweldig al die verse groenten: bedankt! .  

Biologische groentetuin Rheden 

Iedere vrijdag van eind april tot eind oktober krijgen onze klanten uit Rheden en Dieren heerlijke verse groenten en fruit van de biologische groentetuin in de Steeg. De groenten komen op een tafel te liggen en onze klanten kiezen zelf wat ze meenemen. Initiatiefneemster Janny: “Het is fijn dat we dit kunnen doen voor een doelgroep die het kan gebruiken. Via de vrijwilligers van de uitgiftepunten krijg ik heel veel positieve reacties’.  

Groenten uit Groessen 

Chris en Dicky Blij uit Groessen hebben een groentetuin van 3.200 vierkante meter. Deze gewassen zijn bestemd voor de Voedselbank. Een paar keer per week komen busjes langs om sla, wortels en andijvie te halen. In de tuin werken mensen op therapeutische basis en schoolkinderen van het Candea College voor een maatschappelijke stage.   

Groeten- en fruitbrigade  

De voedselbank in Rotterdam is de eerste die profiteert van een veel grotere aanvoer van groente en fruit uit een nieuw ‘verspunt’ in Westland, waar de overtollige groente- en fruitoogst wordt opgeslagen. In juli is de stichting Groente en Fruitbrigade opgericht, die de verse overschotten alleen aan voedselbanken gaat leveren. De stichting wordt door vrijwilligers bemand.