Benefood golfwedstrijd brengt veel geld op

Na de Benefood golfwedstrijden in 2016 en 2017 werd afgelopen vrijdag op de Edese Golfclub Papendal door zo’n 80 golfers ruim € 6.500,- bij elkaar gespeeld voor de voedselbank. Na afloop werd het bedrag aangeboden aan de voorzitters van de voedselbanken Arnhem en Neder Veluwe. Daarbij werd het bestuur van de Edese Golfclub bedankt voor het gratis ter beschikking stellen van de golfbaan voor deze wedstrijd.

Veel deelnemers

Het aantal deelnemers overtrof het aantal in voorgaande jaren. Op drie holes moest zelfs dubbel gestart worden. Spelers van de Roosendaelsche Golfclub, Golfclub Heelsum, de Wageningse Golfclub, de Batouwe, Edese Golfclub maar ook uit Capelle en Hoog Keppel deden fanatiek mee.

Een loterij en een veiling

In de ochtend leek het erop dat het weer niet mee zou werken, maar het zat mee, de middag liet prachtig golfweer zien. Naast het inschrijfgeld hebben de spelers zich ruimhartig getoond door enthousiast mee te doen aan een loterij en een veiling. Hierbij werd onder andere een golfrondje van 18 holes met Ronald Koeman ingezet.

Een heel mooi bedrag

Al met al heeft deze Benefood golfwedstrijd ruim € 6.500,- netto opgeleverd voor de voedselbanken. Een mooi resultaat dat de Voedselbanken gebruiken om de kosten van de organisatie te dekken. Voedselbanken Arnhem en Neder Veluwe leveren wekelijks aan zo’n 1.200 gezinnen in Arnhem en Wageningen en omstreken een krat met gemiddeld 25 producten. Er werken zo’n 550 vrijwilligers waarvan niemand een vergoeding krijgt.

Meer info: www.voedselbankennederland.nl