Henk Altena: ‘Ik ben pas 79!’

Maar liefst twee medewerkers van de Voedselbank zijn 26 april 2018 verrast met een Koninklijke onderscheiding: Henk Altena van de afdeling Administratie en Rein Hoenholt van Transport. Wij feliciteren hen van harte met hun lintje. Volkomen verdiend! Nog even napraten met Henk Altena.

Welk lintje heb je precies gekregen?

Ik ben nu officieel lid in de orde van Oranje Nassau. Je verwacht het niet hè, maar toen ik in het gemeentehuis, op de trappen ineens mijn zwager en schoonzus tegenkwam, die op vakantie zouden zijn, wist ik het. Ik kreeg een lintje! Er zit een heel koffertje met een oorkonde en papieren bij, wist je dat? De burgemeester had het over mijn vrijwilligerswerk wat ik doe voor de Opstandingskerk, waar ik kerkmeester ben, en op verzorgingscentrum Vreedenhoff werk ik o.a. mee aan een Old School project, we schrijven recepten van de bewoners op kaarten. Ik was in mijn werkzame leven kok daar. En dan mijn werk voor de voedselbank natuurlijk.

Wat doe je voor de voedselbank?

Ik werk al tien jaar op de administratie, ik boek de in- en uitgaande goederen, dat moet heel precies. Ik ben al twintig jaar met de VUT. Via de kerk ben ik hier beland en ik ben blijven plakken. Ik werk nu twee hele dagen, maar ik ga een dag minder werken.

Je bent ook al 79… dan mag dat een keer, toch?

Ik ben PAS 79, zo kun je het ook bekijken! Wel leuk hoor, mijn collega’s van de administratie hadden het hele kantoor versierd, ze zaten ook in het complot. Eigenlijk moest ik werken, maar ze zeiden dat er dingen verschoven waren en dat ik nu andere dagen moest werken, ik was helemaal in de war. Ik zit sowieso goed in de bloemen deze week, iedereen komt me een hand en een bloemetje geven.

Nogmaals gefeliciteerd Henk, we zijn zeer vereerd met een lid in de orde van Oranje Nassau te mogen spreken.